سفیران سروش مهر آریایی / چرا سفر به دبی؟
چرا سفر به دبی؟ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳


گشتی کوتاه در دبی


مساحت دبی روی هم رفته پنج درصد کل خاک امارات متحده عربی نمیشود، با این حال دومین شهر بزرگ این کشور بعد از ابوظبی و پایتخت تجاری آن به شمار میرود زمانی که اولین شیخ دبی مقر حکمرانی خود را این شهر قرار داد هیچ تصور نمیکرد که نوادگانش صد و پنجاه سال بعد، آن را تبدیل به چنین امارتی کنند؛ شهری که با پیشرفت های سریع و باورنکردنی اش توجه جهان را جلب کرده و مقصد مهمی برای تاجران و گردشگران تمام دنیا به حساب می آید.
اولین باری که در منابع تاریخی به دبی اشاره شده در سال ۱۰۹۵ است و برای نخستین بار در سال ۱۷۹۹ از این مکان به عنوان شهر یاد می شود این شهر در سدهی ۱۹ توسط ابوفالاس، بزرگ خاندان بنی پاس بنا نهاده شد و موقعیت جغرافیایی اش آن را به یکی از مهمترین قطب های بازرگانی تبدیل کرد؛ به صورتی که در آغاز سده بیستم دبی یکی از مهمترین بندرها نامگذاری شد.

امروزه دبی به عنوان یک شهر جهانی و قطب بازرگانی شناخته میشود و از این جهت شهرت خاصی دارد؛ اگرچه اقتصاد دبی بر روی صنعت نفت آن بنا شده ولی درآمد اصلی امارات از صنعت گردشگری املاک و مستغلات و خدمات مالی است.

دبی یک خط ساحلی است که اطرافش را صحرا گرفته؛ به همین دلیل آب و هوایی همیشه گرم و آفتابی دارد. نیمه دوم سال هوا خنک تر می شود و هرچه زمستان نزدیک تر باشد، احتمال بارش باران و شب های سرد هم زیاد می شود با وجود گرمای زیاد هوا در فصل تابستان، باز هم مسافران زیادی به قصد خرید و چرخیدن در مراکز خرید خوش آب و هوای دبی به این شهر ساحلی سفر می کنند.

 

 

دبی را یک رودخانه یا همان خور دبی به دو بخش دیره و بر دبی تقسیم میکند؛ دیره قسمت شمالی شهر است که بخش بازاری و سنتی محسوب می شود بر دبی هم در جنوب قرار دارد و امیران دبی از آن شهری مدرن با برج ها و ساختما های عظیم تجاری ساخته اند اگر دوست داشتید مراکز تفریحی به شما خیلی نزدیک، باشند می توانید در یکی از هتل های بر دبی اقامت کنید؛ اما با وجود پله ای قرهود و آل مکتوم رفتن از این سر شهر به آن سر شهر زیاد طول نمی کشد و راحت می توانید از بین هتل های مختلف و جورواجور دبی با توجه به امکانات و پولی که می خواهید خرج کنید یکی را انتخاب کنید سراغ هتل های لوکس و گران قیمت را هم باید در خیابان شیخ زائد گرفت که معروف ترین خیابان بر دبی است و هتل های ارزان تر در دیره و خیابان منخول پیدا می شود. بعضی از هتل های دبی مثل، جمیرا بیچ برج العرب و میناسلام جاذبه معماری هم محسوب میشوند و توریست ها حتی اگر نتوانند در آنها اتاق، بگیرند دوست دارند از ساختمان شان بازدید کنند.

 

 

فرودگاه بین المللی دبی


طبعاً اولین چیزی که هر مسافر هوایی در این شهر می بیند فرودگاه بین المللی دبی است که تا به حال چندین جایزه ی بین المللی هم برای سازندگانش به ارمغان آورده این فرودگاه سه ترمینال دارد داخل شهر واقع شده و رفت وآمد به آن با تاکسی و اتوبوس و مترو راحت است. تاکسی ها سمت چپ ترمینال یک منتظر مسافران به صف ایستاده اند و کرایه شان را که از ۲۵ درهم شروع می شود تاکسی متر تعیین می کند.

 

ورزش های آبی


ورزش های آبی و پارک های ساحلی دبی طرفداران زیادی دارند سواحل عمومی دبی از کنار پارک الممرز با امکانات شنا و جت اسکی شروع می شوند از امتداد ساحل که به سمت جنوب حرکت کنیم ساحل زیبای جمیرا قرار دارد که با امکانات زیاد و محوطه های ،مخصوص برای بازی بچه ها حرف .ندارد پارک وایلد وادی را در همین ساحل ساخته اند پارکی پنج هکتاری با بیش از سی نوع بازی آبی که بر اساس افسانه سندباد طراحی شده و دنیایی از هیجان است؛ سرسره های آبی استخر موج دار و تونل های آبی این پارک بین بزرگ و کوچک طرفدار زیاد دارد می توانید در طول سفرتان یکی از تورهای سافاری بیابان را هم رزرو کنید و بعد از بالا و پایین رفتن در شن های نرم صحرا و کمی هم شترسواری ساعتی را کنار آتش و چادرهای صحرایی با موسیقی عربی بگذرانید.

 

 


برای دیدن سنت و روش زندگی مردم دبی طی چند سال گذشته بد نیست سری به محله ی بستکیه بزنید محله ی بستکیه که بافت قدیمی اش را در کنار گالری های مدرن حفظ کرده یکی از مراکز فرهنگی دبی به شمار می آید و چندین کافه و بازارچه ی سنتی زیبا دارد دهکده ی میراثی منطقه ی دیگری در کنار دهانه ،خور یک آبادی قدیمی است که سنت های امارات را در خود نگه داشته و زندگی قبیله ای و بادیه نشینی عرب های این ناحیه را در گذشته نشان می دهد خانه ی شیخ سعید آل مکتوم هم که نزدیک همین منطقه است تبدیل به موزهای از جواهرات و اسناد تاریخی و پول های رایج گذشته شده است.


در دبی از صبح علی الطلوع تا نیمه شب میتوان چرخید و ویترین ها را دید و خرید کرد؛ برای همین است که همیشه بیشترین مسافران را از بین عاشقان خرید دارد به خاطر بازارها و مراکز خرید بزرگش به دبی مرکز خرید خاور میانه می.گویند به غیر از جشنواره بزرگ خرید دبی که در ژانویه به مدت یک ماه برپاست هر وقت دیگری در سال هم مرکز خریدهای متنوع با قیمت های خوب و حراج های فصلی ،متعددشان آماده اند تا مسافران را با دست پر و جیب خالی به خانه بفرستند. بخش بسیار بزرگی از مرکز خریدهای دبی هم به رستوران ها و کافه ها اختصاص دارد رستوران های ایتالیایی مکزیکی، لبنانی، ایرانی، چینی هندی و خیلی های دیگر که میتوانید بعد از خرید غذاهای لذیذ و متنوع شان را امتحان کنید.


این را هم به یاد داشته باشید که بهتر است در طول سفر به دبی همه جا را خوب نگاه کنید، چون دفعه ی بعد که به اینجا بیایید چیزهای جدیدی برای دیدن به وجود آمده کسی چه میداند شاید یک روز صبح از هتل خارج شوید و شب که بر میگردید ساختمان جدیدی کنار هتل تان ساخته باشند؛ ساخت و ساز در دبی هیچ وقت نمیخوابد.

 


بهترین وقت سفر


آب و هوای دبی گرم و خشک بیابانی است تابستان های دبی با میانگین دمای ٤٠ درجه ی سانتی گراد در روز، شبیه سونایی است که بیشتر از ده دقیقه نمیشود در آن تاب آورد این موقع سال، دمای آب دریا هم به ۳۷ درجه میرسد و هتل ها مجبورند دمای آب استخرهای خصوصی شان را پایین بیاورند تا مسافران وقت شنا خیال نکنند دارند برای شام آب پز می شوند پس بهتر است تابستان دبی را جزء برنامه هایتان نگذارید یا اگر در فاصله خرداد تا مهرماه قصد سفر به دبی را دارید باید بدانید که کاری جز گشتن در مرکز خریدها و لابی هتل ها نمیشود انجام داد هرچند مراکز خرید و مراکز دیدنی دبی معمولا به دلیل گرمای هوا تا نیمه های شب باز هستند تا توریستها سر فرصت به بازدیدهایشان برسند.


در ماه های آبان و آذر و فروردین و اردیبهشت دبی هوای دلچسبی با دمای زیر ۳۰ درجه ی سانتی گراد دارد و بهترین زمان سفر به دبی همین ماه هاست پس هم سفر به دبی در تعطیلات نوروز می چسبد و هم اگر دغدغه درس و دانشگاه ندارید میتوانید پاییز را برای سفر به آن انتخاب کنید. زمستان دبی هم زیاد سرد نمیشود؛ نه روز و نه شب فقط ممکن است گاهی باران ببارد که اندازه آن هم خیلی کم است. در زمستان میانگین دمای هوای دبی در روز ۲۳ درجه ی سانتی گراد و در شب به ١٤ درجه ی سانتیگراد میرسد با این حال ضرری ندارد که وقت سفر به دبی در زمستان، لباس گرم هم با خودتان بردارید.

 

(5/1)
لغو پاسخ